Dames 6 - een fantastische wedstrijd: op karakter gewonnen van VCE/PSV ds 3

Laatste wijziging: 06 november 2022

Dames 6 - een fantastische wedstrijd: op karakter gewonnen van VCE/PSV ds 3

Zaterdag 22 oktober vertrekt coach Jan met 6 speelsters richting Eindhoven. In verband met afwezigheid, een blessure en gelijktijdige wedstrijden zal ds 6 deze wedstrijd met z'n 5-en spelen. PSV was niet bereid de wedstrijd te verplaatsen.

De eerste set starten Noa, Lotte, Mente, Liv, Alyssa en Eva met z'n 6-en en na het eerste punt gaat Alyssa i.v.m. haar blessure aan de kant. De meiden hebben er zin in, het is alles of niks en ze gaan ervoor. De service loopt lekker en er wordt meteen geweldig afgeblokt. De punten worden goed gevierd. Het gaat de eerste set gelijk op maar wordt net verloren met 25 - 20. Jammer, op naar de volgende.

De 2e set is er af en toe wat onduidelijkheid over de opstelling en PSV begint wat slimmer te spelen: 25 - 14. Ds 6 gaat door op karakter: nooit opgeven, eigen spel en met aanvalskracht. Na wat Dextro energy en druiven is de winst in de 3e set voor ons: 18 - 25.

Zonder wissels is het extra vermoeiend voor de speelsters maar ze blijven goed samenwerken. Aan het begin van de 4e set gaat het gelijk op. Soms loopt PSV een paar punten uit, maar met servicedruk en aanvallen langs de lijn komt ds 6 steeds weer bij. Het is enorm spannend, ook voor het publiek maar ook de 4e set is in the pocket: 24 - 26! Nog één set te gaan.

Vermoeiende maar lachende gezichten. Jan heeft er vertrouwen in. Ze lopen uit, maar het wordt weer gelijk. Dan lukt het PSV niet meer om de service goed op te vangen en de 5e set wordt 9 - 15. Met z'n 5-en de wedstrijd uitgespeeld en gewonnen met 3 - 2!

Applaus voor deze toppers! Zelfs Jan staat te juichen en zoals hij na de wedstrijd zei: 'hier zal nog lang over gesproken worden'. 

foto dames 6

 

Geschreven door:

Bestuur VC Donki Sjot

Categorie:

Team nieuws

Kleding webshop voor leden

HT Sports Rosmalen

Koop de speciale Donki Sjot sportkleding om lekker in te volleyballen in de webshop

Sponsorkliks!

Ondersteun je club eenvoudig als je online shopt

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier