Skip to main content

Wedstrijdverslag 'derby' dames 7 tegen de heren recreanten

Laatste wijziging: 16 mei 2023

Vorige week dinsdag was het zo ver, het voelde als een belangrijke derby. De altijd fitte dames van Dames 7 gingen de strijd aan met de Heren Recreanten die al 187 jaar samen spelen.

De dames keken er naar uit. Was dat omdat er gespeeld werd tegen mannen of dat de kantine eindelijk een keer open was. Want dat zorgde voor veel vreugde maar ook voor soms slordig spel bij de dames omdat er tijdens de wedstrijd al aan het pilsje aan de bar werd gedacht.
Zijn dit op voorhand excuses om een eventueel verlies goed te praten, jazeker!

Al bij het inspelen merkten we dat de mannen ook reikhalzend uitkeken naar de bar. Twee keer overgooien en er moest ingeslagen worden. Na drie ballen inslaan moet er al geserveerd worden. De dames waren nog koud toen er gestart werd. Weer een manier om ons in te dekken, jazeker!

De eerste set begonnen de mannen als de bekende ‘diesel’. Even wennen aan de dames, aan het geluid dat ze maakten en aan de nethoogte die voor hen bijna aan de knieën kwam.

Halverwege deze set werd afgesproken dat Joop Donkers a.k.a. ‘the jumper’ niet meer mocht blokken en moest wisselen met Paul Broeren, want het leek alsof de dames tegen een harde muur speelden als Joop aan het net stond. Dit scheelde ontzettend veel.

Het was een mooie set. De punten werden aan beiden kanten verdiend. Er werd gestreden, gevochten en soms ook verrassend gedoken. Deze set eindigde in een mooie stand van 20-25 voor de heren. Sterspeler van het heren team, Arthur Cooijmans, moest het strijdveld verlaten waardoor de dames weer wat meer kans zagen op een mogelijke overwinning.

Set twee was iedereen warm, maar de dames  waren nog steeds niet goed voorbereid op de harde slagen van Ton, Klaus, Ad en Paul en de geweldige reddingen van Erik a.k.a. ‘de stofzuiger’. Ook Joop was in elke hoek van het veld te vinden en zorgde voor mooie set-ups. Dit mannenteam zonder wissel leek niet moe te worden, hier konden en kunnen de dames heel veel van leren. Met een verlies voor de dames van 17-25 werd deze set afgesloten.

Ook de derde set bracht de dames niet waar ze op hoopten. De heren vlogen van links naar rechts, er werd ver buiten maar ook ver binnen de lijnen geserveerd en we waren blij dat er geen neuzen braken door de ballen die door de heren geslagen werden. Niet dat de dames zich bij de pakken neer legden, er werd zeker nog gestreden. Maar het was niet genoeg, ook deze set ging met 17-25 naar de heren.

Conclusie, het was een mooie pot, het was erg gezellig in de kantine en met wat meer publiek en geluid hadden de dames wel wat meer uit deze pot kunnen halen. Al willen we de twee man (vrouw) publiek bedanken voor hun aanwezigheid.

Binnenkort revanche? We houden jullie op de hoogte, want dan volgt een oproep voor meer publiek.

Geschreven door:

Marleen Goossens

Categorie:

Team nieuws

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier