Skip to main content

Donki Sjot HS1 wint van VCV Veenendaal HS1, Vergeest maakt het verschil

Laatste wijziging: 21 maart 2022

Zaterdag 19 maart mocht Donki Sjot S Heren 1 om 20.00 uur aantreden tegen MKB Accountants/VCV Heren 1. Tot zaterdagochtend zouden we met een bijna fitte selectie afreizen richting Veenendaal, alleen Vergeest was een twijfel geval. Maar helaas kwam daar een nieuwe blessure bij. Van de Ven was op vrijdag zijn zijwieltjes verloren en zodoende kon hij niet meedoen. Hierdoor gingen we met wat vraagtekens naar de wedstrijd. Hoe fit is Vergeest? Wie kan zijn positie het beste overnemen? Welk systeem gaan we spelen? Daar kwam nog bij dat onze coach van Zelderen in het verleden ook gecoacht heeft in Veenendaal dus hem was er alles aan gelegen om hier een goed resultaat neer te zetten. De tribunes begonnen langzaam vol te lopen onder het enthousiasme van de speakers. Het is tijd voor de wedstrijd. De opdracht vooraf was duidelijke, serveren op de libero en verder heel hard werken. We begonnen met Kling, Samardzic, van Rosmalen, Kooijmans, Smits, Smulders en…. Vergeest!

De eerste set begonnen we goed, we wisten de tegenstander goed onder druk te zetten met de service en konden ook goed tot scoren komen. Maar halverwege de set wist de tegenstander onder onze service druk uit te komen en zelf kregen wij het lastig in de pasing waardoor scoren moeilijker werd. Van Baars kwam erin voor Samardzic om de aanvalspower te vergroten maar helaas bleven de persoonlijke fouten oplopen wat resulteerde in een set verlies van 21-25. De tweede set gingen wij spijtig genoeg door waar we de eerste set mee geëindigd waren. Veel druk van de tegenstander en veel persoonlijke fouten zorgen ervoor dat de tegenstander makkelijk uitliep naar riante voorsprong. Gollenbeek kwam erin voor Kooijmans en nog wat later in de set kwam de Jager erin voor Kling. Deze twee wissels zorgde er onder meer voor dat we minder persoonlijke fouten maakte maar ook de tegenstander serverend beter onder druk konden zetten. Hierdoor kwamen we steeds beter in de wedstrijd te zitten en langzaam kwamen we dichter bij. Maar helaas was het gat net te groot. Met weer een verlies van 23-25.

De derde set gingen we nu wel door met waar we de tweede set mee geëindigd waren. Goede service druk, hard werken in de verdediging, goede verdeling, aanvallende power en mooi blokkeerwerk van Vergeest zorgden voor een mooie setwinst van 25-20. Op naar de vierde set, we waren warm, de tegenstander had het niet meer en we liepen verder en verder uit. De enige vraag was nu nog hoelang kon Vergeest dit nog volhouden. Maar gelukkig hielp de tegenstander een beetje door met het velen wisselen de tellers en de scheids zo van slag te brengen dat hier enige oponthoud door ontstond bij een voorspong van 20-10. Sommigen van ons konden even op adem komen om ons voor te bereiden op de vijfde set die er aan zat te komen. Setwinst voor ons met 25-16.

Aan het begin van de vijfde set werd ons medegedeeld door de speakers dat VCV al twee jaar thuis ongeslagen is bij vijf setters. Aan ons dus om die traditie te doorbreken. Helaas begonnen we veel te slap en keken we al snel tegen een flinke achterstand aan van 3-8. Gelukkig stond Vergeest op dat moment op en maakte aan het net een paar mooie punten waarbij het gat langzaam kleiner werd. Een echte thriller was in de maak en het kon alle kanten op. VCV kwam als eerste op matchpoint, verzilverde die niet. Wij kregen de kans maar helaas ook niet. VCV nog een keer weer niet. Vervolgens wij weer en toen was het raak 19-17 winst en daarmee de wedstrijd met 3-2. Wat een ontlading en feest wat in de kantine daar werd voortgezet. Maar aan alles komt een eind en de trofeeën werden mee naar huis genomen. Nu kunnen we gaan uitkijken naar de volgende wedstrijd.

Aanstaande zaterdag komen de studenten van USV Protos op bezoek. Bij deze wedstrijd worden we ondersteund door de dansers van LiFe Dance die komen optreden. Aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur. Na afloop is het Karaoke avond in de kantine dus genoeg redenen om een bezoek te komen brengen aan De Misse en ons te komen aanmoedigen op zaterdag 26 maart.