Skip to main content

Beter spel levert Heren 1 nog geen punten op

Laatste wijziging: 06 november 2022

Donki Sjot H1 kent tot dusver een moeizame start. Na twee verloren wedstrijden gingen de mannen uit Den Dungen naar Sliedrecht om het op te nemen tegen de nummer 1 van het afgelopen seizoen. Een flinke opgave, maar vorig jaar wisten we ook een punt mee naar Den Dungen te nemen.

Het begin van de eerste set verliep als de afgelopen twee wedstrijden: niet best. Al snel stond er 8-3 op het bord. Een snelle en makkelijke wedstrijd voor Sliedrecht dus. Door goede services en prima spel kwamen we echter knap terug tot 16-16. Nog even ging het gelijk op, maar uiteindelijk zette Sliedrecht aan en won de set met 25-19.

De tweede set zetten we het goede spel van het midden van de vorige set door. Mooie rally’s werden afgewisseld met mooie aanvallen en blocks van de middenmannen. Geheel verdiend stond er richting het einde 19-24 op het scorebord. Door een knappe serviceserie werd het helaas nog spannend: 24-24. Uiteindelijk trok Sliedrecht aan het langste eind, 29-27.

Qua spel verliep de derde set vergelijkbaar met de tweede set. Goed spel zorgde continu voor een mooie voorsprong van enkele punten. Tot 18-20 was dit het geval. Het was alsof we al snel naar Rotterdam wilden voor het teamuitje, want Sliedrecht scoorde 7 punten op rij.

De 3-0 oogt kansloos, maar wederom heeft er meer ingezeten. Volgende week moeten we het opnemen tegen (mede)laagvlieger Spaarnestad uit Haarlem in onze eigen Misse. Dit moeten 3 punten worden. Tot volgende week 20:00 in Den Dungen!