Skip to main content

Heren 1 pakt tegen Spaarnestad de eerste overwinning van het seizoen

Laatste wijziging: 06 november 2022

Zowel Spaarnestad als Donki Sjot zijn in deze 4de wedstrijd van het seizoen op zoek naar de eerste punten.

Set 1 Spaarnestad start de set sterk en weet snel een 4 punten voorsprong te nemen bij 8-12. Een opslag serie van Joël Kling met 3 aces brengt Donki Sjot terug in de set (12-12). Vervolgens gaar het weer gelijk, waarbij de teams om beurten aan kop gaan tot 23-23. Met twee verwoestende aanvallen via het midden door Martijn van Rosmalen en passer loper Axel van Baars weet Donki Sjot de set naar zich toe te trekken met 25-23.

Set 2 De teams gaan vanaf de start weer gelijk op tot 6-6, waarna een foutenreeks van Donki Sjot zorgt voor een voorsprong voor Spaarnestad (7-11). De uitploeg voelt de setwinst en weet via diagonaal Bart Vlasblom de set gemakkelijk naar zich toe te trekken (13-25).

Set 3 De thuisploeg is wakkergeschut en begint sterk aan de 3de set en loopt uit naar 9-6. Maar wederom geeft Spaarnestad zicht niet gewonnen en vecht terug naar 10-12. Om beurten nemen de thuis en uit ploeg de leiding in de set. Jary Kroon van Spaarnestad slaat de stand aan het einde van de set naar 22-24, waarmee de uitploeg de tweede setwinst al binnen denkt te hebben. Donki Sjot denkt er anders over en weet via een aanval van Axel van Baars, 2 fouten van Spaarnestad en een aanval van Jeroen Gollenbeek de spannende set alsnog naar zich toe te trekken.

In de 4de set zijn de teams nog meer aan elkaar gewaagt. Bijna elke side-out wordt gemaakt en beide coaches gebruiken het maximaal aantal wissels en time-outs. Door een aanval van Axel van Baars komt Donki Sjot met 24-23 aan hun eerste matchpunt van het seizoen, maar deze keer vind Spaarnestad het nog geen tijd om op te geven. Via een aanval van diagonaal Bart Vlasblom komen ze zelf op setpoint (24-25). Een verpletterend blok brengteen einde aan de opmars van de uitploeg en brengt Donki Sjot weer op gelijke hoogte. Na een paar sidderende punten weet een goed oplettende Martijn van Rosmalen een slechte receptie van Spaarnestad af te straffen en een einde te maken aan deze spannende wedstrijd en de set, wedstrijd en eerste 3 punten binnen te slepen.

Volgende week speelt DS wederom thuis tegen Zaanstad.