Skip to main content

Bekeravontuur Meisjes-A ten einde

Laatste wijziging: 11 maart 2017

Zondag 5 januari was in Tilburg de kwartfinale van de beker voor onze Meisjes-A. Maar ook in Gennep de kwartfinale van de beker voor Dames 1.

"Volgens mij hebben we een probleem," zei de selectie van Meisjes-A. Om nou te ontkennen dat er geen probleem was, zou wel heel opportunistisch geweest zijn. Maar problemen zijn er om opgelost te worden. Coach Ger van Heugten heeft er dan ook alles aan gedaan om de wedstrijd van Dames 1 op een later tijdstip in te laten plannen, maar helaas wilde de Nevobo daar niet aan meewerken.

Maar de wedstrijden moesten natuurlijk gespeeld worden! Meisjes-A moest daarvoor afreizen naar Tilburg. Met een iets gehavende selectie kwamen ze aan bij sporthal De Westhoeve, een sporthal uit de tijd toen Ger nog niet eens geboren was. Maar ach joh, we zijn er, dus laten we het beste ervan maken!

De eerste wedstrijd van de dag moest gespeeld worden Peelpush, een tegenstander met veel klasse. In de vorige bekerronde hebben we al tegen deze Meijelse ploeg gespeeld, waarna onze meiden van het veld gingen met een dikke 2-0 winst. Maar deze wedstrijd zou compleet anders worden, Peelpush was nu namelijk helaas wel compleet. Het zou een stuk moeilijker worden dan vorige keer, maar "anything is possible". Met die instelling gingen onze jongedames het veld in.

In het begin van de 1e set had HLB Van Daal het moeilijk, Peelpush serveerde sterk en bouwde al snel een grote voorsprong op. Halverwege de set kwam de motor bij ons ook op gang. Met een paar goede servicebeurten van Maartje van Grinsven en Julliette Boisset wisten we iets dichterbij te komen. Er werd hard gevochten en de dames lieten de koppen niet hangen. Echt spannend werd het helaas niet, de set werd verloren met 14-25.
In de 2e set was het belangrijk meer druk bij Peelpush te leggen. Dat betekende dat ons beste zangtalent naar boven moest komen, we hadden het enthousiasme namelijk nodig. Ook was het van belang dat er met nog meer druk geserveerd werd, zodat Peelpush geen gebruik kon maken van hun aanvalskracht. In het begin werd er beter geserveerd en onze A-meiden keken op tegen slechts een kleine achterstand. Eenmaal bij de 7 aangekomen, gaf Peelpush gas bij. Hierdoor werd het verschil weer groter. Maar we bleven vechten, elke bal die van de grond te halen, viel werd van de grond gehaald. Mooie reddingen van Saar van den Broek en Fenna van Gulick zorgde voor spectaculaire rally's. Helaas werden die gewonnen door Peelpush, maar van opgeven was bij Donki Sjot geen sprake. Toch werd ook de 2e set gewonnen door Peelpush, met 25-12. Peelpush was op dit moment simpelweg beter.

In de 2e wedstrijd moesten de dames van HLB Van Daal het opnemen tegen Volley Tilburg. Voorafgaand aan de wedstrijd wisten onze speelsters al dat dit een belangrijke wedstrijd zou worden, als ze door wilden naar de halve finale van de beker.
In de 1e set begonnen we sterk. Met een mooie servicebeurt van Sophie Donker stonden onze dames halverwege de set twee punten voor. Ook onze blokkering ging steeds beter, met kill-blocks van Anouk de Bie en Solfee Postma. Vol enthousiasme en adrenaline stonden onze dames in het veld. Helaas nam in tweede helft van de set de servicedruk af en werden er veel servicefouten gemaakt, waardoor Volley Tilburg minder onder druk stond. Daarvan maakten de Tilburgsen goed gebruik: richting de 20 maakten zij het verschil en werd de set door HLB verloren met 21-25.
Op naar de 2e set. Daarin was het van belang dat onze jongedames niet opgaven. In het begin van de set zat het HLB allemaal niet mee, met veel fouten van de scheidsrechter, die alleen floot "wat ze zag"; helaas was dit niet veel. Mede daardoor en door minder goede onderlinge communicatie liepen onze meiden al snel een achterstand op. Halverwege de set kwamen Noor Wenmakers en Sanne van Dam het veld in. Beiden vielen goed in, maar helaas was de achterstand al te groot. De 2e set werd verloren met 14-25.

De Meisjes-A-selectie mag trots zijn op hoe ze zijn blijven vechten voor elk punt. Ze hebben de koppen niet laten hangen en zijn altijd enthousiast gebleven. Helaas waren op deze dag de tegenstanders gewoon sterker.

Wij willen de supporters bedanken, die de kantineloze sporthal in Tilburg overleefd hebben. De A-meisjes van Donki Sjot zullen zich nu volledig gaan focussen op de NOJK om daar te "shinen" in de halve finale, iets waar Ger van Heugten en Maarten Bartels alle vertrouwen in hebben. De halve finales van de NOJK zullen voor Meisjes-A worden gespeeld in Meijel op 18 februari. Iedereen is van harte welkom om onze dames daar te komen aanmoedigen! Tot dan!