Skip to main content

Dames 1 uit het bekertoernooi

Laatste wijziging: 18 september 2017

Dames 1 speelde op 16 september in de eerste ronde van de beker. Het was een zwaar programma voor Dames 1, met een team uit de eerste divisie en twee uit de tweede divisie. Met een 2-1 winst, 2-0 verlies en 2-1 verlies was het helaas niet voldoende om te plaatsen voor de volgende ronde.

Dames 1 stond op 16 september om 11 uur klaar om te vertrekken naar Groot-Ammers voor de eerste ronde van de beker. Vorige jaar was de beker nog gewonnen door Dames 1, maar ditmaal zou het veel zwaarder worden. Daarnaast waren er ook nog een aantal blessures in het team, Salina Nijkamp, Lieke van Bakel en Sophie Donker konden helaas niet meedoen. Gelukkig kon Solfee Postma met ons mee, heel erg bedankt daarvoor!

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen VC Wik Groot-Ammers Dames 1, het team dat uitkomt in de eerste divisie. De dames wisten dus dat ze aan de slag moesten. Omdat 2 van de 3 mid-speelsters geblesseerd waren, speelde Iris Verhoeven, normaal passer-loper, op mid. In het begin van de eerste set kon Dames 1 redelijk met de dames van VC Wik mee. Helaas door enkele fouten van de scheidsrechter, in- en uit ballen verkeerd beoordelen, konden de dames van VC Wik afstand nemen. Er werd nog hard geknokt, maar het bleek onvoldoende en VC WIK won de eerste set met 16-25.
In de tweede set was er meer initiatief aan de kant van Dames 1. Met meer service druk en meer aanvalskracht werd een voorsprong opgebouwd, die niet meer werd afgegeven. Met 25-18 werd de tweede set binnengesleept.
Dit betekende een beslissende derde set. Vanaf het eerste moment liet Dames 1 zien dat ze deze set wilde winnen. Met een fantastische servicebeurt van Maureen Pennings stond al snel de voorsprong van 7-1 op het bord. Dames 1 liet de teugels iets vieren, en VC Wik kwam nog iets dichterbij, maar echt spannend werd de laatste set niet meer. Met 15-11 werd de laatste set gewonnen en daarmee de eerste wedstrijd.

De volgende wedstrijd die op de planning stond was die tegen Aircoheat VTC Woerden Dames 1. Na een korte warming-up stonden de Dames weer op het veld. In de eerste paar punten was het duidelijk dat de vorige wedstrijd nog wel in de benen zat. Dames 1 kwam niet lekker uit de startblokken. Daarnaast zette de Dames van Woerden de passers van Dames 1 veel onder de druk. Na de slechte start, zette Dames 1 de knop om. Er werd als team geknokt voor alle ballen en Dames 1 kwam terug in de wedstrijd. Helaas was het net onvoldoende en werd de eerste set met 23-25 verloren.
De tweede set begon Dames 1 sterker en het was een spannende set, helaas was Woerden weer de bovenliggende partij. De tweede set wonnen ze met 21-25. Dit betekende een 2-0 verlies voor Dames 1.

Het zou heel erg lastig zijn voor Dames 1 om zich nog te plaastsen voor de volgende ronde, maar er stond nog een wedstrijd voor Dames 1 op het programma, tegen Van den Hengel/Sovoco dames 1. En die wilden ze graag winnend afsluiten. De eerste set startte Dames 1 met veel servicedruk en ze liepen uit. Tegen het eind van de set kwam Sovoco nog terug in de wedstrijd, maar Dames 1 wist te winnen met 25-22.
De tweede set verliep minder, het was allemaal net niet genoeg aan de kant van Dames 1. Ze liepen constant achter de feiten aan. De set werd met 14-25 verloren.
Dat betekende opnieuw een derde set. En hoewel de wil om te winnen er zeker was, leek het opnieuw allemaal nét niet te lukken. Bij Sovoco lukte het wel. Dus deze set werd, helaas, ook verloren, 7-15.

Aan het eind van deze ronde stond Dames 1 op de derde plaats, en alleen de eerste plaats gaf recht om door te gaan naar de volgende ronde. Dus geen bekertoernooi meer voor Dames 1.

Aan iedereen die ons kwam aanmoedigen in Groot-Ammers, heel erg bedankt! Ook Solfee, heel erg fijn dat je ons wilde versterken.

Dit betekent natuurlijk dat Dames 1 zich compleet kan focussen op de competitie. Volgende week is de eerste wedstrijd, tegen VC Velden Dames 1, in Velden. Er wordt om 17.00 uur gespeeld. In de voorbereiding werd met een uitgedund team tegen Velden gespeeld, en toen werd er verloren. Dames 1 heeft dus iets recht te zetten! We zien jullie dan graag op de tribunes, dan beloven wij een mooie pot volleybal.