Skip to main content

Eerste 3-0 zege van het seizoen!

Laatste wijziging: 11 oktober 2017

Na twee nipte verliespartijen van 3-2 waren de mannen van Donki Sjot klaar voor hun eerste winst van het seizoen. De twee achtereenvolgende thuiswedstrijd werd gespeeld tegen hekkensluiter Compaen.

De eerste set begon Donki Sjot niet goed, het volleybal was niet scherp en de killermentaliteit ontbrak. Hierdoor kon Compaen met ons mee volleyballen. En mee volleyballen kon Compaen goed. Daardoor werd het de eerste set spannend en moesten de mannen van Donki Sjot er een extra schepje bovenop doen.  Richting het einde van de set werd er met meer focus en concentratie gespeeld. Ondanks een moeilijk begin van de wedstrijd werd de eerste set met 25-23 gewonnen door Donki Sjot.

De tweede set moesten de mannen van Donki Sjot vanaf het begin scherp zijn om te voorkomen wat er in de eerste set gebeurde. Wat moest gebeuren gebeurde, met name door goede servicebeurten wisten we Compaen veel onder druk te zetten. Al snel in de set liep Donki Sjot uit naar een comfortabele voorsprong. Ondanks de voorsprong nam de thuisploeg geen gas terug, elke kans die we kregen grepen we aan. De tweede set werd dan ook zeer overtuigend met 25-12 gewonnen door Donki Sjot.

Om de eerste winstpartij van het seizoen te verzekeren was het de taak om de derde set ook te winnen. Coach Sander Mulder had de mannen van Donki Sjot van te voren gewaarschuwd om het niet te licht op te pakken. We moesten niet meegaan met het spel van Compaen maar ons eigen spel spelen, net als in de tweede set. Ondanks de waarschuwingen vooraf lukte het de mannen van Donki Sjot niet om afstand te nemen van Compaen. Halverwege de set nam Compaen de leiding met 13-16, waarop een time-out volgde aan de kant van Donki Sjot. Na de time-out was HLB van Daal een stuk scherper, rally’s werden gewonnen en elke kans werd met beide handen aangepakt. Door het gefocuste spel van Donki Sjot werd de set gelijk getrokken op een stand van 16-16. Vanaf dat moment hebben onze mannen Compaen geen adem meer gegeven, mede door een aantal prachtige killblocks en het afmaken van rally’s werd de set alsnog overtuigende gewonnen met 25-18. Hierdoor was de eerste 3-0 zege van het nieuwe seizoen binnen!

Volgende week spelen de mannen van Donki Sjot de Brabantse derby uit tegen Volley Tilburg. De wedstrijd zal gespeeld worden om 20:00 in Sporthal T-Kwadraat. Tot dan!