Skip to main content

Sliedrecht Sport te sterk voor heren 1

Laatste wijziging: 05 februari 2018

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport heren 1 op het programma. De mannen van Sliedrecht zijn bezig aan een sterk seizoen en staan al bijna het hele seizoen op de 1e plek. Sliedrecht liet de laatste weken echter wat steken vallen, dus de mannen van HLB vertrokken vol goede moed naar sporthal De Basis. Deze sporthal is de nieuwe thuishaven van Sliedrecht Sport, een mooie, grote hal waar alle faciliteiten aanwezig zijn voor topvolleybal.

In de eerste set leek het erop dat we teveel onder de indruk waren van onze tegenstander en de omvang van de sporthal. De angst om fouten te maken en het gebrek aan focus zorgden ervoor dat we niet ons eigen spel konden spelen. De set ging nog lang gelijk op tot 16-16 toen de spelverdeler van Sliedrecht aan service kwam. Met behulp van een sterke serviceserie kon Sliedrecht de set relatief eenvoudig naar zich toe trekken. Eindstand 25-17.

Er moest in de tweede set uit een ander vaatje getapt worden om er een echte wedstrijd van te maken. De meegereisde supporters zagen dat HLB het ook in de tweede set moeilijk had. Sliedrecht slaagde er met veel servicedruk in om onze side-out te ontregelen. De gasten hadden hun eigen side-out goed op orde waardoor ze al snel uit konden lopen. Alle wisselmogelijkheden werden benut in een poging het tij te keren. Dit mocht niet baten, de set ging met 25-14 naar Sliedrecht.

We werden de derde set het veld in gestuurd met de opdracht om vrijuit en met plezier te gaan volleyballen. Sliedrecht ging verder waar het mee begonnen was en liet zien waarom ze bovenaan staan. Het lukte niet om onder de druk van Sliedrecht uit te komen en de kopjes begonnen te hangen bij HLB. Sliedrecht kwam deze set niet meer in gevaar en maakte de wedstrijd af met een setstand van 25-12.

Het was een wedstrijd tegen een sterke tegenstander waarbij HLB geen moment goed in de wedstrijd heeft gezeten. Dit resulteerde in een verdiende 3-0 overwinning voor Sliedrecht Sport. Aankomend weekend is er geen wedstrijd en kunnen de kopjes leeg gemaakt worden tijdens carnaval. Er gaat hard getraind worden om op 17 februari weer een goed niveau neer te zetten. Dan spelen we thuis tegen De Witte Olhaco uit Hoogeveen. We kunnen jullie support goed gebruiken om alle punten in Den Dungen te houden dus zorg dat je erbij bent!