Skip to main content

Gehavend Heren 1 verliest in Zevenhuizen

Laatste wijziging: 26 maart 2018

Donki Sjot heren 1 reisde zaterdag af naar Zevenhuizen voor de wedstrijd tegen CAS/CRM heren 1. Na het verlies tegen Webton Hengelo van vorige week gingen de mannen van HLB vastberaden op pad om de punten mee te nemen naar Den Dungen. Het team uit Zevenhuizen staat op de zevende plek in de topdivisie, een plek onder HLB. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een spannende wedstrijd.

De thuisploeg startte sterk en slaagde erin om HLB onder druk te zetten met een sterke service. Er werd hard gewerkt door HLB maar het was niet genoeg om te voorkomen dat CAS/CRM een voorsprong kon pakken. Richting het einde van de set keken de mannen van HLB tegen een achterstand aan van 7 punten bij een stand van 20-13. Na een time-out lukte het om terug te komen tot 22-18 maar moest toen haar meerdere erkennen in de tegenstander. De set ging verloren met 25-20.

In de tweede set wist de thuisploeg meteen uit te lopen tot een stand van 7-2. Met behulp van een serviceserie en goede blokkerende en verdedigende acties lukte het HLB om terug te komen en zelfs een voorsprong te pakken. Net toen het beter begon te draaien was er pech aan de kant van HLB. Halverwege de set verdraaide Luuk Vergeest zijn knie bij een verkeerde landing en was daardoor niet meer inzetbaar. Door de beperkte wisselmogelijkheden was coach Sander Mulder genoodzaakt om Job Groenendaal, normaal diagonaal, op het midden in te brengen. Job liet zich zien tijdens zijn debuut op midden door een aanval binnen te slaan en een killblock te pakken. Deze set bleef tot het einde erg spannend. Bij een stand van 24-23 voor CAS/CRM werd de bal uit geslagen door een van de aanvallers van de thuisploeg. De scheidsrechter dacht een touché te zien en gaf het punt aan CAS/CRM. Dit resulteerde in een setverlies van 25-23.

De teams waren in de derde set erg aan elkaar gewaagd. Voor de neutrale kijker was de wedstrijd leuk om naar te kijken. HLB zat beter in de wedstrijd en wist het de thuisploeg deze set erg moeilijk te maken. HLB kon in de eindfase een gat slaan en de set naar zich toe trekken. De derde set werd gewonnen met 21-25.

Ook de laatste set was erg spanend. De teams gaven elkaar weinig toe en lieten mooie dingen zien. In de eindfase was het CAS/CRM dat het hoofd koel wist te houden. De set werd gewonnen door de thuisploeg met 25-23.  Dit betekende een 3-1 verlies voor HLB tegen een sterk spelende tegenstander.

Het aankomende weekend is er geen wedstrijd in verband met Pasen. Op zaterdag 7 april spelen we weer thuis in de Misse tegen Dio/Bedum. De Groningers zijn thuis ijzersterk maar laten bij uitwedstrijden wel eens een steekje vallen, er zijn dus volop kansen voor de mannen van HLB. Dat wil je niet missen!