Skip to main content

Donki Sjot H1 geeft zichzelf tegen USV Protos een mooi kerstcadeau

Laatste wijziging: 19 december 2022

Het verschil in punten op de ranglijst tussen de nummer 7 en 12 is na met nog maar 1 wedstrijd te gaan in de eerste helft slechts 3 punten. Elke punt is dus belangrijk om van de laatste plaatsen we te blijven. We begonnen de wedstrijd ouderwets met het handmatig invullen van het wedstrijdblad, wegens een storing in het DWF. Even weer zoeken voor scheidsrechters, coaches en tellers hoe dat ook alweer werkt.

Wij begonnen de eerste set gespannen, maar wisten met de hulp van 2 aanval en 2 opslag fouten aan USV Protos zijde een 9-7 voorsprong op te bouwen. Hierna steeg onze foutenlast in combinatie met een hogere service druk wist USV Protos 2 series van 5 punten te maken en kwamen wij op 14-21 achter. In stijl ging de eerste set naar USV Protos door een service fout (12de fout) van Donki Sjot (17-25).

In de tweede set kwam Joël Kling in het veld en wist de sfeer terug te brengen in het spel. Met gevarieerd aanvalsspel en een sterke opslag serie van Dirk van de Ven wisten wij, ondanks evenveel fouten als in set 1, de winst in deze set naar ons toe te trekken. Pepijn Kooijmans sloeg overtuigend het laatste punt binnen (25-19)

Hiermee was het verzet bij USV Protos gebroken en werden de 3de en beslissende 4de set beide eenvoudig gewonnen. Set 3 startte met een sterke opslag serie van Martijn van Rosmalen en sterke aanval van Axel van Baars. Waardoor het verschil al vroeg in de set 5 punten werd (8-3). Na nog twee service reeksen liepen we uit naar 22-11. Door een technische fout van de spelverdeler van USV Protos ging het laatste punt en de set naar Donki Sjot (25-13).

In de 4de set ging het in het begin nog gelijk op (13-10), maar na een servicebeurt van 10 opslagen, waarvan 3 directe punten, van Joël kling was de set beslist en sloeg Dirk van de Ven het wedstrijdpunt binnen (25-13).

Drie belangrijke punten voor het gevecht in de tweede helft van de ranglijst en wij gaan vol vertrouwen de tweede helft in.