Donki Sjot H1 weet koploper Sliedrecht Sport het vuur aan de schenen te leggen

Laatste wijziging: 23 januari 2023

Het was voor ons de afscheidswedstrijd van Axel van Baars, hij gaat onverwachts toch in Tennessee (VS) spelen. Wij wensen hem daar veel sportief succes toe. Het was voor ons een extra stimulans om hem een goed afscheid te geven.

We starten sterk aan de eerste set en door gevarieerde spelverdeling van Mees de Jager en een service ace, namen wij direct de voorsprong. Die hielden we vast to 11-9, waarna Sliedrecht via twee mooie aanvallen van Mats Kruiswijk en Gerard Baan gevolgd door een blok, de leiding overnam. Daarna ging de set gelijk door en pakten we om en om de voorsprong. Door een aanval van Axel van Baars en service ace van Pepijn Kooijmans wisten we de set, tegen de verwachting in, naar ons toe te trekken.

In de tweede set werd het spel van de eerste set doorgezet, tot Sliedrecht bij 8-7 aan opslag kwam en Jasper Bouter in stelling bracht. In twee punten series (6 en 7) liet Sliedrecht zien, waarom ze bovenaan de ranglijst staan en via een combinatie opslag en blok wisten ze 9-20 op het scorebord te zetten en de set vrij eenvoudig met 16-25 te winnen.

In de 3de set begon Sliedrecht spelverdeler Jilles Amersfoort direct met een sterke service en wist Sliedrecht op 0-7 voorsprong te brengen. Een uitdaging voor onze spelverdeler Mees de Jager om een antwoord te vinden op het sterke Sliedrechtse blok. Dit lukte en langzaam aan knokte wij ons terug in de wedstrijd en stond tegen de verwachting in 22-22 op het scorebord. Na een spannende eindstrijd zette een blok van Dirk van de Ven het tweede setpoint (25-24) op het scorebord, waarna Mees de Jager de set met een blok afsluit (26-24).

Een wedstrijdpunt was binnen, maar direct ook een wake up call voor Sliedrecht. In de 4de en vijfde set wisten ze midden aanvaller Ian de Bus en passer/loper Jasper Bouter in stelling te brengen en konden wij alleen proberen te volgen. Sliedrecht pakten dan ook de 2 laatste sets en de winst (17-25, 6-15).

We kunnen terug kijken op een sterke wedstrijd. Met een spelersgroep die nu nog maar 7 spelers "groot" is, weten we dat de rest van het seizoen een extra grote uitdaging gaat worden. Een wedstrijd als deze laat gelukkig zien dat we, ondanks deze kleine basis, mee kunnen doen voor de punten.

20230121 Aanval Axel van Baars Klein

Foto: Voorlopig één van de laatste aanvallen van Axel van Baars in het shirt van Donki-Sjot. Axel bedankt! En wie weet tot na jouw avontuur in Amerika... Fotograaf: Gregor van Baars.

Geschreven door:

Technische Commissie

Categorie:

Club nieuws

Kleding webshop voor leden

HT Sports Rosmalen

Koop de speciale Donki Sjot sportkleding om lekker in te volleyballen in de webshop

Sponsorkliks!

Ondersteun je club eenvoudig als je online shopt

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier