Skip to main content

Donki Sjot H1 kan niet stunten tegen Volley Tilburg

Laatste wijziging: 13 maart 2023

Niet onverwacht bracht Volly Tilburg een einde aan de zegereeks van Donki Sjot. Door Covid, vakanties en blessures was de voorbereiding naar deze wedstrijd toe niet optimaal, maar met hoop op een stunts begonnen wij in een volle zaal met dansgroepen van Life Dance, die voor en tussen de sets voor entertainment zorgden, tegen de koploper van het klassement.

In de eerste set starten we sterk met aanvallen van aanvoerder Sven Smits, die ondanks een gebroken pink, de eerste punten binnen sloeg. De strijd ging gelijk op tot 18-18 Thomas van de Ven voor Tilburg aan opslag kwam en Tilburg voor het eerst op ruime voorsprong bracht (18-22). Wij konden hierna enkel nog volgen en hadden op 23-24 nog even hoop op een eerste setwinst, maar Thijs Princen haalde via een aanval de setwinst voor Tilburg binnen.

De tweede set leek een kopie van de eerste. Donki Sjot diagonaal aanvaller Jeroen Gollenbeek wist het Tilburgse blok handig te gebruiken, waardoor de stand tot 16-16 gelijk op ging, voordat Tilburg opnieuw de voorsprong kon pakken. Opnieuw was het Thijs Princen die het laatste punt voor 013 binnen sloeg 20-25).

In de derde set wist Tilburg meer servicedruk te zetten op de Den Dungense verdediging en liepen hierdoor al snel uit naar een 10-16 voorsprong. Pas aan het einde van het set konden wij middenaanvaller Dirk van de Ven in stelling brengen, maar het gat naar Tilburg was niet meer te dichten. Een blok zorgden voor het laatste punt en wedstrijd winst voor Tilburg (21-25).

Helaas konden we niet het spel vinden van afgelopen wedstrijden, maar we hebben zelfs met minder spel weerstand kunnen bieden tegen de toekomstige kampioen. Volgende week reizen we af naar Limburg voor de strijd tegen Peelpush, hopelijk is de geblesseerde Pepijn Kooijmans dan ook weer van de partij.