Skip to main content

Donki Sjot Heren 1 klaar voor seizoen 2023-2024

Laatste wijziging: 10 september 2023

Na een seizoen waarin Donki Sjot Heren 1, ondanks de onderbezetting, een meer dan keurig prestatie heeft neergezet zijn we begonnen aan het samenstellen van het team voor komend seizoen(en). Gelukkig konden wij hierbij rekenen op de loyaliteit van de acht aanwezige spelers. Hieronder het team waarmee we vanaf 23 september de strijd in de Topdivisie B aangaan.

Op de spelverdeling is niets veranderd, Mees de Jager blijft de aanvalslijnen uitzetten. Met de nodige variatie aan het net en vanaf de servicelijn blijft hij het volleybal-leven van onze tegenstanders zuur maken.

Op het midden zien we de vaste waarden Dirk van de Ven en Martijn van Rosmalen terug. Hiermee zijn we verzekerd van het nodig aanvalsgeweld en een degelijke blokkering. Dit tweetal is aangevuld met Jibbe Broeren die komend seizoen zowel in Heren 1 als in Heren 2 gaat spelen.

Voor de passer-loperpositie kunnen we nog steeds rekenen op Danny Marijn, Joël Kling en Sven Smits. Ondanks dat twee van hen een groot deel van hun carrière op een andere positie hebben gespeeld kunnen we wel spreken over een ervaren pass-lijn met een zeer gevarieerd aanvalsarsenaal.

In de diagonaal treffen we ook twee bekenden aan, te weten Jeroen Gollenbeek en Pepijn Kooijmans. Zoals bekend zijn dit twee zeer verschillende spelers wat ervoor zorgt dat we op deze positie voor iedere type tegenstander/type blokkering een oplossing in huis hebben.

Dan de libero positie, hier vindt de grootste verandering plaats. We gaan van 0 naar 2 libero’s en dit zijn Lars Smits en Rick Buteijn. Ook hier spreken we van twee verschillende spelers. Lars is 33 jaar, speelt al 29 seizoenen bij Donki Sjot en wordt deels ingezet op 2 posities. Rick is 23 jaar, nieuw bij de club en gaat vol voor persoonlijke ontwikkeling als libero.

Om deze spelers goed te kunnen begeleiden is de volgende technische staf samengesteld. De trainingen worden begeleid door Jos van de Ven en Pim Janssen. Jos is een goede bekende in de regio die de overstap van dames naar heren maakt. Naast Heren 1 is Jos komend seizoen ook actief bij Minerva uit Drunen. Pim is woonachtig in de kop van Limburg en ook voor hem is Topdivisie-heren trainen nieuw. Naast Heren 1 is Pim komend seizoen ook actief bij Hovoc uit Horst. Gezien de kennis, instelling en ambitie van beide heren hebben we er alle vertrouwen in dat de spelers in goede handen zijn en komend seizoen weer de nodige progressie zullen maken.

Tot slot de coaching. Donki Sjot zou Donki Sjot niet zijn als we toch weer iets bijzonders hadden bedacht. Dit jaar hebben we namelijk een speler/coach. Sven Smits zal de coaching voor zijn rekening zal nemen. Hij zal vanaf de bank worden geassisteerd door Bram de Jager.

Tot zo ver het Heren 1 voor seizoen 2023-2024. De enige naam die niet meer voorkomt in de teamsamenstelling is die van trainer/coach Benny van den Heuvel. Benny heeft ervoor gekozen om zich volledig te focussen op Donki Sjot Dames 2. Via deze weg willen we Benny nogmaals ontzettend bedanken voor alle tijd en moeite die hij in Heren 1 heeft gestoken. Hij heeft hiermee een enorme bijdrage geleverd aan de prestatie van afgelopen seizoen. We wensen Benny en Dames 2 komend seizoen veel plezier en succes toe!

Geschreven door:

Technische Commissie

Categorie:

Club nieuws

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier