Skip to main content

Dames 1 vliegend van start in de Topdivisie!

Laatste wijziging: 24 september 2023

Afgelopen zaterdag gingen de dames van Donki Sjot van start in hun allereerste seizoen op het hoogste amateurniveau van Nederland. In Amsterdam namen ze het op tegen het ervaren topdivisie team Armixtos, en dat resulteerde in een fantastische wedstrijd!

Vanaf het eerste fluitsignaal in de openingsset lieten de meiden uit Den Dungen zien waarom ze naar de hoofdstad waren gekomen. Ze begonnen scherp en scoorden prachtige ballen aan de buitenkanten. Met een overvloed aan energie en vastberadenheid sleepte het team de eerste set met een respectabele voorsprong binnen.

In de tweede set stuitte het Brabantse team op meer tegenstand. Armixtos zette hen onder druk met hun services en bemoeilijkte het scoren. Hierdoor ging de set naar de thuisploeg.

De derde set ontpopte zich tot een ware thriller. Armixtos nam al vroeg de leiding en kwam als eerste op setpunt bij 24-22. Maar Donki Sjot gaf niet op en met een indrukwekkende comeback veroverden ze de set met 24-26.

Deze overwinning in de derde set gaf de dames zoveel energie dat ze de vierde set konden domineren. Met een sterke blokkering en solide verdediging bewezen ze dat ze thuishoren in de topdivisie. De einduitslag van de wedstrijd was een indrukwekkende 3-1 overwinning voor de dames van Donki Sjot. Al met al een schitterende seizoensopener!