Skip to main content

Donki Sjot Heren 1 verliest eerste wedstrijd van Spaarnestad

Laatste wijziging: 18 oktober 2023

Zaterdag 23 september begon Donki Sjot Heren 1 de competitie uit in Haarlem tegen Spaarnestad Heren 1. In andere jaren ging het vaak gelijk op tussen deze teams maar trok Donki Sjot aan het langste eind. Dit jaar waren de rollen helaas omgedraaid.

Door ziekte van Bram de Jager hadden Heren 1 geen coach langs de lijn. Hierdoor was aanvoerder Sven Smits ook de coach van het team.

Donki Sjot begon de eerste set met Mees de Jager op service, Sven Smits, Martijn van Rosmalen, Pepijn Kooijmans , Joël Kling, Dirk van de Ven en libero en primeur in de topdivisie Rick Buteijn. De start was voor Spaarnestad maar daarna kon Heren 1 door hoge en goede servicedruk de set kantelen. Dit hielden ze vast en wonnen de eerste set met 25 – 23.

De tweede set ging Donki Sjot door waar ze gebleven was, met goede services konden ze Spaarnestad onder druk zetten en houden. Dit ging goed tot de libero van Spaarnestad een blessure kreeg. Na een onderbreking van 5 minuten waarbij een veldspeler de nieuwe libero werd ging de wedstrijd verder. Dit pakte niet zo goed uit voor Donki Sjot. De service druk verslapte en het spel werd slordig. Mooie punten werden afgewisseld met domme fouten. Pepijn werd vervangen voor Jeroen Gollenbeek en Donki Sjot kon weer aanhaken. Ze bereikte als eerst een setpunt maar konden dit niet verzilveren. Een tweede ook niet helaas. Spaarnestad lukte het ook niet meteen maar bij de tweede was het raak. 26 – 28 helaas en 1-1 in sets.

De derde en vierde set waren redelijke kopieën van elkaar. Heren 1 kon te weinig servicedruk ontwikkelen om het Spaarnestad te lastig te maken en de afstemming tussen Mees en zijn aanvallers raakte zoek. Donki Sjot bleef bij maar liep de gehele tijd net achter de feiten aan. Spaarnestad won deze sets met 21 -25 en 22 - 25 en hiermee de wedstrijd met 1-3. Helaas dus geen punt maar wel genoeg spelonderdelen om de komende week op te trainen. 

De volgende wedstrijd is zaterdag 30 september. Vanaf 20:00 uur neemt Heren 1 het op tegen Taurus Heren 1 uit Houten. Vanaf dit seizoen niet meer op centercourt omdat Dames 1 nu op dezelfde tijs spelen. Dit gaat de pret niet drukken want er is nog genoeg ruimte om Heren 1 aan te komen moedigen. Hopelijk tot zaterdag dus!

Geschreven door:

Technische Commissie

Categorie:

Club nieuws

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier