Skip to main content

Donki Sjot Dames 1 pakt 3 punten!

Laatste wijziging: 16 oktober 2023

Dames 1 van Donki Sjot pakt 3 punten!

Op zaterdag 14 oktober speelde Dames 1 de Brabantse Derby tegen Volley Tilburg Dames 1. Het was de 4de wedstrijd van dit seizoen en nadat de afgelopen twee wedstrijden helaas verloren waren gegaan, was Dames 1 gebrand om deze thuiswedstrijd te winnen.

Door afwezigheid van Maartje van Haren sloot Yannick Vos van Dames 2 aan. Ze heeft het als diagonaal in haar debuut van de Topdivisie erg goed gedaan. >

De eerste set ging erg gelijk op. Het spel werd afgewisseld met servicefouten en lange rally’s. Bij 22-22 lukte het Donki Sjot om de nodige afstand te pakken en met een mooi kill-block werd de eerste set binnen gehaald.

De energie die aan het eind van de eerste set werd gegeven, kon worden doorgetrokken in de tweede set. De servicedruk werd beter en de passlijn van Volley Tilburg werd goed onderdruk gezet. Gedurende de hele set kon Dames 1 een paar puntjes voorsprong houden. Dit was genoeg om ook de tweede set te pakken.

Het spel van de eerste twee sets kon helaas niet worden vastgehouden in de derde set. Er slopen langzaam meer eigen foutjes in en Volley Tilburg kwam beter in haar spel. Het lukte niet om dit nog om te draaien en Tilburg won de derde set.

De eerste punten van de vierde set waren ook voor Tilburg, maar al snel kon Dames 1 het tij keren. Er werd weer hard gewerkt en halverwege de set werd de voorsprong gepakt. Deze kwam niet meer in gevaar en de vierde set werd winnend afgesloten.

Daarmee had Dames 1 de tweede wedstrijd gewonnen en bleven alle punten in Den Dungen. Volgende week staat de tweede ronde van de Nationale Beker op het programma. Dan wordt er in Horst tegen Hovoc Dames 1 (15 uur) en Ledub Dames 1 (17 uur) gespeeld.

dames 1 team

 

 

Geschreven door:

Bestuur VC Donki Sjot

Categorie:

Club nieuws

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier