Skip to main content

Donki Sjot Dames 1 Verslaat Zelfverklaarde Titelkandidaat US in Topdivisie

Laatste wijziging: 06 november 2023

Afgelopen zaterdag stonden de dames van Donki Sjot en de selectie van US Amsterdam tegenover elkaar in den Dungen. Het Amsterdamse US beschikt over een indrukwekkende selectie van ervaren spelers gecombineerd met jong talent, bijna allemaal minstens 10 centimeter langer dan de gemiddelde Donki Sjot speelster. Een intimiderende tegenstander, waarbij hard gewerkt zou moeten worden om met winst van het veld te stappen. Echter, al aan het begin van het seizoen hadden de Donki Sjot dames tijdens een oefenwedstrijd laten zien dat ze zich niet zomaar zouden laten weg spelen door dit sterke team. Dat bewezen ze zaterdag opnieuw door de Amsterdammers zonder setwinst naar huis te sturen.

In de eerste set namen de dames van Donki Sjot al snel de leiding. Met krachtige services brachten ze de pass van US onder druk. De sterke verdediging van Donki Sjot in het achterveld maakte het de dames van US moeilijk om punten te scoren. Donki Sjot won daardoor de set overtuigend met 25-19.

In de tweede set pakte Donki Sjot opnieuw vroeg de voorsprong. Ze varieerden slim in hun aanvalstactieken, waardoor er ondanks het grote blok van de tegenstanders veel eigen punten gescoord konden worden. Bovendien profiteerden de Brabanders van de vele fouten aan de zijde van US. Hoewel het op set point voor Donki Sjot uiteindelijk nog spannend werd, werd de set uiteindelijk in stijl afgesloten met een foute service van de Amsterdamse tegenstanders (25-23).

De derde set begon Donki Sjot wat traag. De fouten, die gedurende de hele wedstrijd laag waren gebleven, stapelden zich nu snel op, wat leidde tot een snelle achterstand van 2-9. Een indrukwekkende inhaalrace bracht beide teams rond de 20 punten weer op gelijke hoogte. Na een zinderende eindfase waarin beide teams meerdere setpunten kregen, werd de set uiteindelijk beslist in het voordeel van Donki Sjot met 28-26.

Dit alles resulteerde in een indrukwekkende 3-0 overwinning tegen een team dat zichzelf als titelkandidaat beschouwde. Dat is absoluut een prestatie om trots op te zijn! Donki Sjot Dames 1 staat momenteel op de 6e plaats in de topdivisie. Komend weekend wordt er vanwege 'elluf elluf' niet gespeeld, maar op 18 november om 20:00 staat een streekderby tegen Ledub uit Budel op het programma. Een belangrijke wedstrijd in de middenmoot van de topdivisie.