Skip to main content

Donki Sjot H1 pakt punt tegen koploper

Laatste wijziging: 27 november 2023

Zaterdag 25 november mocht Donki Sjot heren 1 aantreden tegen de nummer 1 uit de competitie Sliedrecht Heren 2. Vol goede moed door de drie punten meegenomen uit de vorige wedstrijd begonnen de mannen goed aan de wedstrijd.

Donki Sjot begon de eerste set met Mees de Jager, Sven Smits, Martijn van Rosmalen, Jeroen Gollenbeek, Joël Kling, Dirk van de Ven en libero Rick Buteijn. De eerste set ging gelijk op omdat de pass bij ons goed liep kon het midden goed blijven scoren en dit betaalde aan het einde van de set uit. Boven de 20 lukte het om een klein sprongetje te maken wat Sliedrecht niet meer te boven kwam. Met 22-25 trokken we de eerste set naar ons toe.

De tweede set ging Donki Sjot door waar ze gebleven was, met goede services konden ze Sliedrecht onder druk zetten en houden. Ook beide middens bleven scoren in deze set waardoor we met een grote voorsprong aan het einde van de tweede set, rustig de set naar ons toe konden trekken. Dit bleek te rustig te gaan waardoor Sliedrecht terug kon komen met een goede service serie van Jelle van Rekom. Gelukkig lukt het precies op tijd de tweede set te winnen met 23-25.

De derde set waren de rollen omgedraaid. Heren 1 kon weinig servicedruk ontwikkelen om het Sliedrecht lastig te maken en de foutjes slopen in het spel. Na een aantal mooie aanvallen van Pepijn Kooijmans die was gewisseld was dat het hoogte punt van de set aan de kant van Donki Sjot en resulteerde de derde set in 25-18.

In de vierde set ging het gelijk op tot 10-10 maar daarna was het een kopie van de derde set. Het einde van de vierde en de gehele vijfde set ging Sliedrecht door waar ze gebleven waren en konden ze de overwinning binnen slepen 25-14, 15-12.

Conclusie van Donki Sjot: Vooraf hadden we getekend voor een 3-2 verlies, achteraf hebben we het gevoel dat er meer in had gezeten. Dit moeten we als compliment naar onszelf zien en hier vertrouwen uitputten voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag uit tegen VCN.