Skip to main content

Donki Sjot H1 neemt 3 punten mee naar Den Dungen

Laatste wijziging: 04 december 2023

Op zaterdag 2 december werd de verplaatste wedstrijd tegen VCN gespeeld. Donki Sjot begon met Pepijn Kooijmans en Joël Kling op buiten, Martijn van Rosmalen en Dirk van de Ven op midden, Jeroen Gollenbeek op de diagonaal, Mees de Jager op de spelverdeling en Rick Buteijn als Libero. Een iets andere opstelling dan normaal gesproken in verband met de afwezigheid van onze captain, Sven Smits.

Dat we in een andere opstelling stonden dan dat we gewend zijn was te merken in set 1. Donki Sjot komt vroeg in de set op achterstand, 1-9 voor VCN. Bij deze stand neemt coach Bram de Jager een time-out. Donki Sjot moet het eigen spel gaan spelen en gaan “volleyballen”. Helaas bleek het gat van 8 punten te groot om nog te overbruggen. Eindstand set 1: 19-25 voor VCN.

In set 2 begint Donki Sjot beter en lopen wij uit tot een kleine voorsprong. Er komt meer energie in het veld. We beginnen punten te vieren en het spel gaat beter draaien. Donki Sjot komt beter aan het eigen spel toe. Eindstand set 2: 25-20 voor Donki Sjot.

In set 3 ging het lang gelijk op. Tot en met 10-10 werd er side-out op side-out gespeeld. Het lukte beide teams niet om los te komen van elkaar. Tot en met 20-20 is het verschil in punten niet hoger geweest dan 2 punten. Op 20-20, op de service van Pepijn scoort Donki Sjot, dankzij een goede blokkering en verdediging, 5 punten op rij en maken wij de set af met 25-20.

In het begin van set 4 creëert Donki Sjot een klein gaatje van 2 punten. Op 11-9 voor Donki Sjot lopen wij iets uit maar VCN komt ook weer terug. Uiteindelijk maken we verderop in de set (op een stand van 15-13) opnieuw een sprintje tot 21-14. Deze voorsprong kon VCN niet meer van ons afnemen wat resulteerde in een 25-19 winst in set 4 en een 3-1 winst in sets voor Donki Sjot.

3 punten mee naar Den Dungen en weer aansluiting op de middenmoot van de Topdivisie. Voor ons is het belangrijk om met energie en enthousiasme te spelen. Zaterdag 9 december om 20:00 treden we aan tegen Skunk HS1 uit Veghel, in onze eigen Misse. Zijn jullie erbij?

Foto uit archief: Guillaume Kortekaas (Kortekaas Fotografie)