Meisjes B behalen de halve finale NOJK 2024!

Laatste wijziging: 22 januari 2024

NOJK

Het stond al een tijdje op de agenda: NOJK, maar 6 januari was het dan eindelijk zo ver….

Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen !

Voor de eerste ronde waren we te gast bij VTC Woerden, met de gezellige kantine “Hijs in de Thijs” Met een mooie selectie van onze “B-meiden” zijn we de strijd aangegaan. Het team bestond uit:

Maud van den Heuvel (coach)

We begonnen de dag met een wedstrijd tegen Irene uit Bilthoven Deze set werd eenvoudig gewonnen door sterk eigen spel en met veel service-druk. Irene was ook een samengesteld jeugdteam maar had duidelijk een mindere volleyballijn in hun selectie dan de Donki Sjot-lijn (van J..).

De tweede wedstrijd was tegen SSS Barneveld. Na een spannende 1e set werd de 2e set redelijk eenvoudig gewonnen, dus weer een 2-0 overwinning.

De laatste wedstrijd stond gepland tegen Taurus (Houten). Zij hadden ook al twee wedstrijden gewonnen, dus dat beloofde een spannende wedstrijd te worden. Het ging lange tijd gelijk op, ze hadden een degelijk spel en 2 zeer stabiele talenten in hun team. Wij hadden juist wat concentratieproblemen en net teveel persoonlijke fouten. De wedstrijd werd helaas net verloren, maar we hadden wel de kwartfinales bereikt.

Nog één keer opladen voor een wedstrijd tegen Unicornus (Bunschoten). Even leek het een eenvoudige overwinning te worden. Maar na de gewonnen 1e set kwam Unicornus sterk terug met veel reddingen en hadden wij opvallend veel netfouten (of een overijverige scheidsrechter…). Nu was het gelijk en was een 3e set nodig om een winnaar aan te wijzen: dit werd Donki Sjot !

1 dag, 4 wedstrijden, 9 sets, 195 punten : een geweldige dag.

Op naar de halve finale. Op 17 februari staan in Meijel de volgende tegenstanders op het programma (onder voorbehoud) : Dros-Alteno (Apeldoorn), sv Haley (Wehl), Trivos (Wijchen) en vc ODI (Middelbeers). We hebben er zin in!!