Skip to main content

Donki Sjot H1 levert een top prestatie maar verliest wel met 3-1 van vv Utrecht

Laatste wijziging: 29 januari 2024

Afgelopen zaterdag trad Donki Sjot heren 1 aan tegen VV Utrecht heren 1. De uitwedstrijd voor de mannen uit Den Dungen (11) beloofde een lastige te worden tegen deze sterke ploeg uit Utrecht (2). Vooraf aan deze wedstrijd was er ook nog een enkele geforceerde wijzigingen in het team van Donki Sjot, middenblokkeerder Dirk van de Ven is geblesseerd en daarmee had het team beschikking over maar één middenspeler, Pepijn Kooijmans was voor deze wedstrijd aangesteld als middenblokkeerder ter vervanging van Dirk.

Zo begon het uitteam dan ook aan set 1, met Mees de Jager, Sven Smits, Martijn van Rosmalen, Jeroen Gollenbeek, Joël Kling, Pepijn Kooijmans en Rick Buteijn als libero. De wedstrijd begon in het voordeel van Donki Sjot, dat direct een 0-3 voorsprong naar zicht toetrok. Dit ging even gelijk op tot Utrecht weer een lichte voorsprong nam op 7-5. Bij dit punt werd de bal zodanig via de vingers van Pepijn geslagen dat hierbij zijn ringvinger uit de kom raakte. Erg vervelend, en hierdoor was Donki Sjot gedwongen nog verder te gaan improviseren op de middenpositie, Pepijn was voor deze wedstrijd uitgeschakeld. Er werd besloten verder te gaan met tweede libero Lars Smits als spelverdeler, en spelverdeler Mees de Jager als middenblokkeerder. Dit werd in set 1 opstellings technisch wat ingewikkeld en zorgde hier en daar voor wat verwarring, helaas werd deze set ook verloren met 25-19.

In set 2 klopte de opstelling weer, en werd er verder gegaan zoals in set 1 geëindigd was. De mannen van VVU leken verrast bij het vrije spel van de uitploeg, Lars Smits bediende de aanvallers keurig en het team leek zelf makkelijk aan te passen aan deze verandering. Het werd dan ook al snel 4-8 voor Donki Sjot. De mannen trokken deze lijn door, scoorde belangrijke punten en loste het spel goed op, met standen als 6-11, 14-17 en 18-23 kwam het team uit Den Dungen dan toch al direct ook tot een setwinst in de tweede set, met een eindstand van 20-25.

Er viel bij Donki Sjot niks te wisselen, zij startte de derde set net als de tweede. Bij Utrecht werd er inmiddels wel wat onrust veroorzaakt, men had niet verwacht dat er nog veel weerstand kwam. Set 3 werd begonnen en de Utrechtse mannen lieten blijken toch van plan te zijn deze pot te gaan winnen, met een wissel op de diagonaal werd nieuw aanvals- en servicegeweld in de ploeg gebracht. Dit zorgde voor een voorsprong van 12-5. De mannen uit Den Dungen waren ook vastberaden niet met lege handen naar huis te gaan en vochten terug tot 15-13. Hierna begon Utrecht wat tactisch te wisselen, met een dubbele wissel en enkele wissels voor de service speelde de ploeg de set netjes uit, 25-20 voor de thuisploeg.

Het team uit Donki Sjot raakte niet in de stress, zij wisten immers dat hoe zij hier nu stonden, met deze opstelling in deze situatie, een uitzonderlijke situatie was en hier niet te veel verwachtingen van waren. Echter had toch heel het team hetzelfde idee, we moesten onszelf hier belonen met punten. Het beloofde een spannende vierde set te worden, deze ging dan ook direct gelijk op met standen als 3-3 en 13-12. Hierna trok Utrecht een gat, Donki Sjot wist even niet bij te benen en viel weg, dit resulteerde in een stand van 21-15. Het was nu of niet, de mannen uit Den Dungen wisten dit natuurlijk en lieten dat ook merken, zij kwamen sterk terug, tot 22-21 en vervolgens tot 24-24. Het werd nu een eindsprint voor beide ploegen, wie kon als eerste die laatste punten scoren en daarmee de set winnen. Beide ploegen kwamen op setpoint, beide ploegen verzilverde deze niet, maar op 27-26 besloot Utrecht dit te veranderen, zij pakte de set- en matchwinst en maakte met 28-26 een einde aan de vierde set.

De mannen uit Den Dungen hebben het knap gedaan, met een creatief opgeloste opstelling toch een setwinst en bijna een punt gepakt tegen de nummer 2. Zij mogen trots zijn. Hopelijk gaat het goed met de geblesseerden en keren zij snel terug in de selectie. Aankomende wedstrijd zullen zij nodig zijn tegen directe concurrent Gemini-Kangeroes (9). Deze wedstrijd spelen wij thuis in De Misse, om 20:00.