Skip to main content

Donki Sjot H1 pakt eerste overwinning van het jaar

Laatste wijziging: 16 februari 2024

Op 3 februari trad Heren 1 van Donki Sjot in de Misse aan tegen Gemini Kangeroes H1. De heren uit Voorschoten stonden op de 9de plek en hadden slechts 3 punten meer. Een overwinning zou voor een gelijke stand zorgen. De signalen vooraf waren echter niet best: Joël Kling was ziek, Pepijn Kooijmans nog geblesseerd en ook Dirk van de Ven was een twijfelgeval.

Met shirtsponsor Mari Heijmans BV (foto volgt nog) op de borst en coach Jos van de Ven op de bank begonnen we de eerste set wisselvallig. We begonnen goed aan de wedstrijd met Danny Marijn aan de buitenkant. In het midden van de set werd het slordig, maar ging het gelijk op tot 16-16. Op dat moment sloegen we een gat met een goed spelende Jeroen tot 21-18. Met die voorsprong van drie punten konden we de set redelijk gemakkelijk binnenslepen.

Hoe anders was set twee. Na twee keer knipperen was de stand al 3-10. Kansen om de side-out te pakken werden niet verzilverd en de mannen uit Voorschoten hadden volop plezier in het veld. Via 10-20 werd het uiteindelijk 13-25. Een dramatische set die we snel moesten vergeten.

In set drie was inmiddels Julius Kooijmans (broertje van) erin gekomen voor Danny. Het werd een kopie van de vorige set, maar gelukkig wel 180 graden gedraaid. Via 11-4 werd het 20-8 en konden we de set makkelijk binnenslepen met 25-10.

Set 4 was een belangrijke set voor ons. Met een 3-1 zouden we gelijkkomen, terwijl bij een 2-2 in sets de mogelijk bestond dat Gemini weer zou uitlopen op ons. Gelukkig voor het publiek werd het een set zoals set 1. Een gelijk opgaande wedstrijd, een 11-11 tussenstand (alaaf!) en een verzorgd spelend team met goede punten aan beide zijden. Uiteindelijk zorgde de serviceseries van Sven en meerdere killblocks van Martijn ervoor dat we de set na drie matchpoints wisten te winnen.

Terechte vreugde bij het Herenteam van Donki Sjot wat uiteindelijk gevierd kon worden in de kantine. Het was dan ook een carnavalsfeest (met als naam: Dronki Shot) georganiseerd door Dames 2 (goed gedaan Dames!).

Vanwege carnaval hebben we de komende weken even rust en dat komt ons goed uit met de nodige geblesseerden. 24 februari spelen we de Brabantse derby tegen Tilburg. In een oefenwedstrijd wisten we ze te pakken, hopelijk kunnen we dit in een goed gevuld T-kwadraat opnieuw doen!