Skip to main content

Donki Sjot H1 domineert in derby tegen Skunk

Laatste wijziging: 24 maart 2024

Op 23 maart, een avond doordrenkt met rivaliteit en spanning, traden de mannen van Donki Sjot Heren 1 aan tegen hun lokale rivalen van Skunk H1. Met één plek verschil op de ranglijst en Skunk met slechts drie punten meer werd deze derby niet alleen gekenmerkt door trots, maar ook door de drang om te zegevieren.

De basisopstelling van Donki Sjot bestond uit Sven Smits, die moedig speelde ondanks last te hebben van zijn rug, Joël Kling die zijn knieproblemen trotseerde, Jeroen Gollenbeek, Rick Buteijn, Martijn van Rosmalen, Dirk van de Ven en Mees de Jager.

De eerste set begon gelijk opgaand. Gedurende de set toonde Jeroen Gollenbeek zijn veerkracht en vastberadenheid. Met zijn kenmerkende souplesse en vasthoudendheid wist Jeroen keer op keer via de handen te scoren. Hierdoor kon Donki Sjot de hele set een voorsprong behouden en uiteindelijk de set naar zich toe trekken met een score van 20-25.

Vastbesloten om het momentum vast te houden kwam Donki Sjot de tweede set sterk uit de startblokken. Mees de Jager bestookte de passlijn van Skunk met een krachtige servicesserie. Dit resulteerde in een vroege voorsprong van 2-7. Een time-out van Skunk om hier verandering in te brengen leidde tot niets, Donki Sjot bleef domineren en breidde ze de voorsprong uit tot 2-10. Het leek alsof alles lukte bijDonki Sjot. Met een tweede reeks services van Mees sleepten Donki Sjot ook de tweede set binnen. Dit keer met een zeer overtuigendere score van 10-25.

Ondanks dat Donki Sjot in de derde set wat rommeliger speelde bleef Dirk van de Ven er lustig op los scoren. Naast een aantal indrukwekkende killblocks bleef hij ook keer op keer aanvallend goed doorkomen. Mede hierdoor slaagde Donki Sjot erin om het initiatief te houden en ook deze set nwinnend af te sluiten. Nu met 23-25.

Met deze overtuigende 0-3 overwinning zijn de mannen van Donki Sjot op de ranglijst één plek gestegen en staan ze nu dus boven Skunk. Terwijl ze een weekendje vrij zijn om te genieten van het Paasweekend kijken ze nu al uit naar hun volgende uitdaging tegen Zaanstad, de huidige nummer 4. Deze wedstijd gaat plaatsvinden op 6 april om 20:00 uur in Zaanstad.

Teamsponsor:

H1 Mari Heijmans

Fotograaf: 

Nabor Fotografie

Geschreven door:

Technische Commissie

Categorie:

Club nieuws

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier