Skip to main content

Donki Sjot H1 gaat gaat Discgolfen...

Laatste wijziging: 08 april 2024

6 April stond alweer de laatste uitwedstrijd van dit seizoen gepland. Een mooie reden voor de heren van Donki Sjot om voor de wedstrijd van 20.00 eerst nog een teamactiviteit te beleven.

Voor de wedstrijd waren de heren eerst afgereisd naar Nieuwegein om de steeds populairder wordende sport Discgolf te proberen. Onder een bezielende begeleiding van niemand minder dan de voorzitter van de DSA kregen de heren veel tips en tricks. Hierna werd gegeten zodat de mannen vol energie aan de wedstrijd van de dag konden beginnen. Zaanstad moest namelijk nog worden bestreden. Donki Sjot kan nauwelijks nog bewegen op de ranglijst maar voor Zaanstad, die hoog op de ranglijst staat, stond nog veel op het spel.

De basis bestond dit keer uit Rick, Dirk, Martijn, Sven, Pepijn, Mees en Jeroen.

Donki Sjot begon minder overtuigend dan de tegenstander aan de eerste set en kwam snel enkele punten op achterstand. Bij 12-12 was de stand weer in balans. De set ging redelijk gelijk op tot 20-18 maar was het spel niet dominant genoeg om de achterstand te doen omkeren. Zo ging set 1 verloren met 25-22.

Set 2 begon met hetzelfde team als set 1. Nu was het Donki Sjot die meer druk wist te genereren en zo de voorsprong kon pakken tot 7-11. Vooral Pepijn op buiten en Jeroen op de diagonaal wisten veel punten te pakken. Helaas na een goede service serie van de tegenstander stond het snel weer 14-13. De set ging opnieuw gelijk op richting de 20 maar vanaf hier was het opnieuw de tegenstander die met meer lef speelde dan Donki Sjot. 25-20.

Set 3 zou het dan moeten gebeuren! De set ging redelijk gelijk op tot 15-12. Helaas raakte, mede door lichte blessures, de geest uit de fles. Zo ging het naar 20-14 naar 25-15.

Ondanks de verloren wedstrijd kijken de mannen terug op een geslaagde (team)dag.

De volgende wedstrijd zal meteen de laatste zijn van dit seizoen. Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd in Den Dungen waar Dames 1 tegelijk met Heren 1 zal zorgen voor een mooi spektakel. Hopelijk tot dan.