Donki Sjot H1 pakt set maar kan niet stunten tegen Topdivisionist Polaris

Laatste wijziging: 23 september 2024

Verslag van Polaris (Instagram)

- - - - - - - - - - - - - - -
Voor VC Polaris heren 1 stond 21 september de tweede wedstrijd in het nationale bekertoernooi op het programma. Donki Sjot, vorig seizoen uitkomend in de topdivisie, wist haar vorige wedstrijd met 3-0 te winnen wat inhield dat tegen Polaris de koppositie in de bekerpoule op het spel stond.

In set 1 wist Polaris met vlagen leuk volleybal te spelen, maar was het te wisselvallig om de set naar zich toe te kunnen trekken. De stand ging lange tijd gelijk op tot 15-15, waarna Donki Sjot met één goede serviceserie wist uit te lopen tot 15-21. Dit bleek genoeg voor de gasten uit Den Dungen om de set met een side-out spel uit te spelen, 19-25.

Coach Jaap van Bussel wist dat er iets moest veranderen in het team. Met libero Joes Maas binnen de lijnen, passer-lopers Tristen Koenen en Steff de Vries van positie gewisseld en Sjoerd Heij die de middenpositie ging bekleden was het aan Polaris om de wedstrijd om te draaien. Met iets meer rust en stabiliteit in het achterveld wist Polaris al vroeg een paar puntjes voorsprong te nemen. Spelverdeler Luc van Bree kon de middens veelvuldig aanspelen, en wist ook Gideon Verhagen goed te vinden. Met een stand van 19-19 was het aan Polaris om zich te bewijzen. Met Luc van Bree aan service speelde Polaris een sterke laatste fase, en won het de set met 25-20.

Met deze overwinning leek het verzet een de zijde van de gasten te zijn gebroken, waar Polaris juist overtuigender en enthousiaster begon te spelen. Alles wat Gideon Verhagen aanraakte veranderde in goud, de middens werden steeds beter gevonden, en zo wisten de Helmonders al gauw uit te lopen naar 15-7. Wederom met Luc van Bree aan service liep Polaris verder uit tot 20-7, en was de set zo goed als binnen. Na een korte hapering in het slot van de set, werd deze met 25-14 gewonnen.

In de vierde set ging Polaris verder waar het gebleven was. Alle aanvallers wisten hun punten te scoren, wat leidde tot hard gejuich van het publiek. Na een vroege 10-5 voorsprong wist Polaris de druk erop te houden en ook de laatste set met 25-18 te winnen.

Hiermee staat Polaris nu op de huidige eerste plaats in poule U van de nationale beker met volgende week nog één wedstrijd te gaan in de poule.

Donki Sjot H1 staat ondanks het verlies nog 2de in de poule. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Hovoc uit Horst op het programma. Leuk detail is dat Horst wordt getraind en gecoached door Pim Janssen, die vorig seizoen op de woensdagen bij ons voor de groep stond. "Tot volgende week Pim".