Skip to main content

Slijktocht 2017

Laatste wijziging: 10 november 2017

Op zaterdag 4 november 2017 was het weer zover. De jaarlijkse slijktocht zou weer van start gaan. Het weer was de afgelopen weken droog geweest, maar de laatste week was er regen gevallen. Dit beloofde in ieder geval op diverse plaatsen met voldoende glibberige stukken waar de kids hun opdrachten moesten vervullen. In totaal hadden zich 32 jeugdleden opgegeven om mee te lopen onder begeleiding van diverse ouders.

De start was dit jaar wederom bij de familie Rijkers aan de Wolfsdreef 2 b te Sint Michielsgestel. Ideale start en finishplaats omdat het dicht bij het bos en de slijkroute ligt.

De ontvangst was als vanouds en nadat de kids zich verzameld hadden in groepjes kon er gestart worden. De start ging vanaf 19.40 uur. De wintertijd was kort hiervoor weer begonnen en het was lekker donker. De jongste kinderen liepen hun route. Diverse waren er goed op voorbereid met laarzen en regenkleding. 

Na diverse opdrachten en een ruime wandeling van ongeveer 5 kilometer in het donker door weilanden, bospaadjes, slijkpaadjes kwamen de groepen weer terug op de startlocatie. Natuurlijk gebeurde het dat diverse kinderen met schoenen en laarzen vast kwamen te zitten in de modder. 1 Ouder zag zelfs kans om in een sloot te stappen en tot bijna zijn knie nat te zijn en een laars die helemaal gevuld was met slootwater. Dat mocht de pret niet drukken voor iedereen want er werd hartelijk om gelachen. De ouder deed zelf om het hardste mee.

Onder het genot van warme chocolademelk, ranja, chips en andere versnaperingen kon men bijkomen.

In deze route was een klein stuk wederom ingebouwd met schrikeffecten. We waren met 4 personen om degene die dit wilden zich even de stuipen op het lijf laten jagen. Dit lukte natuurlijk weer gemakkelijk omdat de kids zich zelf bang maakten zonder dat we veel bijzondere dingen hiervoor hoefden te doen.  Met dank uiteraard aan Joris en Casper die dit soort dingen weer tot een leuk avondje maken.

Wat opviel was dat dit jaar voor het eerste alle groepen bijna helemaal goed de route liepen. Er was geen 1 groep verdwaald. We hoefden niemand te gaan zoeken.

Nadat iedereen tevreden naar huis was gegaan hebben we nog met de jeugdcommissie alles opgeruimd en sloten wij met een tevreden gevoel deze avond af.  

Let op binnenkort komt de Kerststerren actie er weer aan.

Gr. Pieter Gooijaers

Nd. Jeugdcommissie HLB / Donkisjot.

Geschreven door:

Pieter Gooijaers

Categorie:

Jeugd nieuws

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier