Skip to main content

Heren 1 benut tegen Zaanstad nog niet de kans die er wel in zat

Laatste wijziging: 06 november 2022

Zaterdag 22 oktober, Donki Sjot HS1 trad ten strijden tegen de heren van Zaanstad HS1 in de thuisbasis in Den Dungen, De Misse. De mannen begonnen hoopvol aan de wedstrijd, Zaanstad was te pakken en dat was bekend. Nu moesten woorden in daden worden omgezet.

Set 1 begon rommelig, de mannen van Donki Djot moesten duidelijk even hun hun draai vinden in de wedstrijd. Door aanzienlijk veel service fouten en wat rommelig spel liepen de mannen tegen de feiten aan. De set werd niet slecht uitgespeeld, maar een goede service serie van Zaansted werd net te veel, met 23-25 ging de set naar de tegenstanders.

Set 2, de lijn moest doorgezet worden, na een niet heel slecht einde van set 1 moesten we nu doorpakken. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan, de mannen van Zaanstad waren immers niet van plan op te geven. Het was lastig de set te keren en zowel verdedigend als aanvallend kwamen we niet altijd lekker uit. We konden het later in de set dit keer ook niet meer rechttrekken, de set ging met 25-20 naar Zaanstad.

Set 3, de mannen uit Den Dungen wist wat ze te doen stond, koppen omhoog, foutenlast omlaag en knallen. Zo gezegd zo gedaan, en door de goeie energie in het veld ging de motor eindelijk draaien. De aanval sloeg de mannen van Zaanstad omver, de service bracht de passers in moeilijkheden en de set werd gewonnen, 25-20 voor Donki Sjot.

Set 4, nu of nooit, deze set moest gewonnen worden om nog aanspraak te maken op de winst. We wilden met de energie en inzet van set 3 het de mannen van Zaanstad weer moeilijk maken. Maar wederom liet Zaanstad het er niet bij zitten, verdedigend hadden we het lastig. Helaas werd dit aanvallend niet gecompenseerd, zoals voorheen wel lukte. Na een serie tegen in het midden van de set, konden we niet meer op tijd terugkomen, de energie was weg en het was gedaan. Met een stand van 25-15, won Zaanstad de wedstrijd met 1-3 in sets.

De mannen van Donki Sjot laten het er niet bij zitten. Er moet vooruit gekeken worden naar volgende week, dan gaan ze aantreden voor een beker ronde. Er wordt afgerezen naar het Limburgse Meijel, om een driekamp te spelen en door te gaan in de nationale beker!

Geschreven door:

Technische Commissie

Categorie:

Nieuws

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier