Skip to main content

Donki Sjot wint tegen VCV een wedstrijd waarbij gehoorbescherming nodig was

Laatste wijziging: 12 december 2022

Ten eerste complimenten aan VCV over de manier hoe zij hun thuiswedstrijden organiseren. Beste ambiance van het seizoen, al was het misschien ook de eerste wedstrijd waar gehoorbescherming nodig was, met een super sfeer (wil je hem terugkijken lees dan verder). Voor aanvang van de wedstrijd stonden VCV en Donki Sjot Heren 1 nagenoeg gelijk in punten, het was dus voor beide teams een belangrijke wedstrijd om uit de gevarenzone te blijven.

In de eerste set kwam VCV er aanvallend met Lucas van de Venis sterker uit de startblokken en bouwde ze direct een voorsprong op van 4 punten (13-9). Daarna ging het gelijk op en kwam Donki Sjot beter in de wedstrijd. Bij 21-17 kwam Mees de Jager aan opslag en zette de libero van VCV onder druk, wat resulteerde in 2 Aces en een eerste voorsprong in de wedstrijd voor Heren 1 (21-23). Na een spannende eindstrijd wist Dirk van de Ven na twee fouten aan de kant van VCV via een middenaanval binnen halen (26-28).

De tweede set starte Heren 1 sterk en wisten zij met hun opslag VCV onder druk te zetten (7-11). Na de nodige wissels aan VCV zijde en 4 eigen fouten van Donki Sjot kwam VCV terug in de wedstrijd. Ze wisten via hun opslag Donki Sjot weer onder druk te zetten waardoor ze langzaam terug kwamen tot 22-22. Via een mooie aanval van Martijn van Rosmalen stribbelde we nog wat tegen, maar VCV zette door en wist de set met een kill blok naar zich toe te trekken (25-23).

In de derde set was aan VCV zijde Wouter Renger warm gedraaid. Dit in combinatie met een sterke opslag resulteerde in een snelle voorsprong voor VCV (10-6). Geholpen door een hoge foutenlast aan zijde van VCV wist Heren 1 de achtervolging in te zetten. Nog belangrijker, ze wisten het eigen niveau van de eerste set weer enigzins terug te vinden. Helaas wel net te laat om de 3de set naar zich toe te trekken. Door een foute opslag ging deze naar VCV (25-21).

Met het hervonden spel wist Donki Sjot sterk aan de vierde set te starten. Via aces van Martijn van Rosmalen liepen ze snel uit naar een voorsprong van 6-9. Helaas werd dit gevolgd door 3 eigen fouten waardoor VCV weer terug in de set kwam. Gelukkig herpakte Heren 1 zich snel en met aanvallen van Pepijn Kooijmans en Sven Smits wisten ze weer uit te lopen naar een voorsprong van 4 punten (12-16). Eerder genoemde Wouter Renger zorgde er echter voor dat het weer spannend werd. Met een sterke opslag bracht hij de stand terug naar 17-18. Daarna ging het gelijk op maar door een opslagfout aan de kant van VCV kreeg Donki Sjot het eerste setpunt (23-24).  Maar net als in de eerste set kregen we een verlenging waarbij VCV bij 27-26 en 28-27 zelfs twee matchpoints kreeg. Bij deze laatste stand wist Donki Sjot via 2 aanvallen en een kill blok uiteindelijk de set met 28-30 te winnen en de wedstrijd een verlenging te geven. 

Bij aanvang van de vijfde set leek VCV meer last te hebben van de spanning. Dit resulteerde in een 2x zo veel persoonlijke fouten, 6 bij VCV en 3 bij Donki Sjot. Toch ging het tot 9 rotaties gelijk op, de stand was toen namelijk 13-13. Gelukkig lukte het Heren 1 om via een aanval van Axel van Baars het eerste matchpoint te bemachtigen. Hierop volgde een onderonsje tussen de spelverdelers. Eerste werd de 2de bal bij VCV doorgetikt maar toen die verdedigd werd bloot de spelverdeler van Donki Sjot direct hetzelfde te doen. Die werd niet meer verdedigd en dus won Heren 1 deze set met 13-15 en de wedstrijd met 2-3. 

Conclusie: Een mooie spannende wedstrijd met een terechte uitslag en het publiek was hier zeker de grote winnaar. Wil je de wedstrijd terugkijken, dat kan via het Youtube-kanaal van VCV Heren 1 (klik hier).

Geschreven door:

Technische Commissie

Categorie:

Nieuws

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier