Skip to main content

Rondje langs de velden bij: Dames 1!

Laatste wijziging: 18 oktober 2024

Afgelopen zaterdag mochten we als nieuw dames 1 eindelijk thuis voor eigen publiek spelen! We mochten het opnemen tegen VollinGo Dames 1. Vooraf liep de wedstrijd van dames 2 iets uit maar nadat we deze aangemoedigd hadden, mochten we eindelijk het veld op!

Ook hadden we twee hele gezellige kanjers van de week, die gezellig met ons mee deden: Hannah en Tesse! Nadat deze beide de bal lang in de rally hebben gehouden, klonk het eerste fluitsignaal. De eerste set begonnen we sterk waarbij we een sterke service hadden, waaronder de lange servicereeks van Marloes. Hierdoor was het voor de dames van VollinGo lastig om hun eigen spelletje op te bouwen. Wij konden daarentegen heerlijk ons eigen spelletje spelen waardoor de sfeer er gelijk vanaf het begin goed inzat! Met mooie aanvallen van Melanie en een goede afstemming tussen Maud en Marit werden er veel mooie punten gescoord! Uiteindelijk wonnen we de eerste set 25-14.

In de tweede set hielden we ons goede spel vol. Mede door een goede verdediging van Zoƫ en mooie aanvallen van Robine en Yanniek sleepten we die set met 25-16 binnen.

Ook in de derde set hielden we ons enthousiasme en constante spel vast. Zo stond Emmy aan het net te shinen met meerdere 1-op-1 blokjes. Ook Gwyneth legde de ballen mooi klaar voor Anouk om die af te maken. Deze set dus afgesloten met een mooie 25-13.

Nu winst al binnen was, wilden we toch ook dat ene extra punt meepakken! Met Liv en Mente nieuw in het veld werd dit ook goed opgepakt en koersten we af op een mooie setwinst. Binnen ons team is de regel dat als we een set winnen waarbij er minder dan 10 punten voor de tegenstander op het telbord staan, de coaches een etentje betalen. En wat was dat etentje dichtbij zeg! Uiteindelijk hebben we de set afgesloten met ook een mooie 25-11.

Al met al hebben we een goede eerste thuiswedstrijd gedraaid met constant spel waarbij iedereen haar steentje heeft bijgedragen! Natuurlijk ook een bedankje aan de kanjers van de week, leuk dat jullie erbij waren! De volgende thuiswedstrijd laat nog eventjes op zich wachten, maar 9 november spelen we weer in de Misse om 18.00. Tot dan!