Skip to main content

Jos van de Ven volgend seizoen de trainer/ coach van Donki Sjot H1

Laatste wijziging: 28 maart 2024

Voor diegene die Jos nog niet kennen hierbij enkele feiten op een rijtje. Jos is 46 jaar en woont samen met zijn vrouw en 2 kinderen van respectievelijk 13 en 11 jaar in Tilburg.

Jos is op negenjarige leeftijd bij Skunk (Veghel) met volleyballen begonnen. Vanwege zijn ambitie om steeds een stapje hoger te gaan spelen heeft hij vervolgens bij Van Tartwijk (Schijndel), Saturnus (Uden), Schalmers (Berkel-Enschot) en VVC (Vught) gespeeld. Bij deze laatste heeft hij zijn volleybalcarrière als speler beëindigd.

Bij Saturnus is ongeveer 30 jaar geleden zijn carrière als trainer begonnen. Hij trainde daar verschillende jeugdteams en dit is ook altijd een passie gebleven: van CMV teams tot jongens of meisjes in de A-klasse. Na het stoppen als speler is hij als trainer aan de slag gegaan bij Triade Tilburg (tegenwoordig Volley Tilburg). Daar heeft hij naast een jeugdteam ook voor het eerst senioren getraind, een damesteam wel te verstaan. Vanuit Triade heeft hij de overstap gemaakt naar vv Minerva (Drunen). Bij deze club gaf Jos training aan verschillende jeugdteams en Dames 1. Ook heeft hij daar lange tijd in de TC en het bestuur gezeten.

Jos is een echte liefhebber van het spelletje, heeft bewezen te kunnen opleiden en is bereid zijn schouders ergens onder te zetten. Naast “normale” trainer voor een groep geeft Jos ook trainerscursussen. Vanwege dit beide hebben we al lange tijd contact en leidde dit er halverwege vorig jaar toe dat Jos 1x per week training is gaan geven aan Donki Sjot Heren 1. Dit beviel het team en Jos zo goed dat ook enkele wedstrijden is gaan coachen. Zo ook afgelopen zaterdag de derby tegen Skunk, waar zijn volleybal carrière ooit begonnen is (Klik hier voor het verslag).

Omdat we zagen dat er een goede klik is tussen het team en Jos zijn we het gesprek aangegaan. De klik bleek wederzijds te zijn het beviel Jos zo goed dat hij aangaf volgend seizoen meer willen gaan coachen. Omdat een echte trainer/ coach altijd onze voorkeur heeft gehad was het duidelijk: Jos blijft ook volgend seizoen betrokken bij Heren 1, nu als trainer/ coach.

Jos zegt hier zelf over: “Afgelopen seizoen heb ik mogen “proeven” aan de topdivisie én een herenteam bij Donki Sjot. Dit had ik nog nooit eerder gedaan en is mij prima bevallen. Zo goed, dat ik mezelf als trainer verder wil ontwikkelen. Daarom ga ik komend seizoen de mannen van Donki Sjot volledig onder mijn hoede nemen. Een ontzettend gave uitdaging waar ik met mijn enthousiasme, gedrevenheid en passie voor de volleybalsport er voor wil gaan zorgen dat Donki Sjot nog 10 jaar topdivisie kan blijven spelen.”

Wij kunnen niets anders dan het hiermee eens zijn en wensen Jos en de mannen bij deze alvast een mooi volgend seizoen toe.

Teamsponsor Heren 1:

H1 Mari Heijmans

Fotograaf: 

Nabor Fotografie

Geschreven door:

Technische Commissie

Categorie:

Club nieuws

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier