Skip to main content

Donki Sjot Heren 1 gaat een decennium Topdivisie niet volmaken

Laatste wijziging: 18 juni 2024

Net als Dames 1 zal ook Donki Sjot Heren 1 volgend seizoen niet meer in de Topdivisie uitkomen. Dit is opnieuw een ontzettend lastige beslissing die de Technische Commissie en het Bestuur hebben moeten nemen. Gevolg hiervan is dat het huidige Heren 2, vooralsnog uitkomende in de derde divisie, aangevuld met spelers van Heren 1 volgend seizoen het vaandelteam in de herenlijn zal zijn.

Sinds seizoen 2015/ 2016 komt Heren 1 uit in de Topdivisie, het één na hoogste niveau van Nederland. Dit was uniek voor Donki Sjot, nog nooit had een team van onze vereniging zo hoog gespeeld. Ook in de regio was het al weer even geleden dat een team zich tot de beste 24-teams van Nederland mocht rekenen. Komend seizoen zou ons 10de seizoen op Topdivisie niveau worden, ondanks alle energie die erin is gestoken gaat het zo ver helaas niet komen.

Maar wat hebben we een mooie seizoenen gehad en wat hebben we genoten van het ombouwen van De Misse met een Center Court, DJ, speaker en alles erop en eraan. Wat vonden we het gaaf dat er vorig seizoen 9 ex-teamgenoten in de Eredivisie actief waren, ééntje daarvan heeft zelfs zijn debuut gemaakt in Oranje. Trots zijn we op alle spelers die de kleuren van onze vereniging verdedigd hebben, zeker degene die in de soms lastige seizoen zich onverzettelijk toonde. Wat zijn we ook dankbaar voor de prijzen die, de toen nog vaak jonge jongens, hebben mogen winnen.

De afgelopen 3 seizoen werd het steeds harder werken om een Topdivisie-team op de been te brengen. Hierbij werden we steeds afhankelijker van spelers van buitenaf. Dit is logisch op dit niveau maar we zijn wel van mening er een basis van eigen spelers onder moet liggen. Omdat de afgelopen periode een aantal spelers heeft besloten volleybal een lagere prioriteit te geven hebben we helaas moeten concluderen dat deze basis ontbreekt. Ook een samenwerking in de regio is, ondanks alle positieve gesprekken die we hierover hebben gehad, niet tot stand gekomen.

De Technische Commissie heeft hier uitvoerig over gesproken en helaas moeten concluderen dat het niet wenselijk is om de Topdivisieplek te behouden. We zouden de hele teamindeling hiervoor om moeten gooien terwijl dit waarschijnlijk weer voor één seizoen zou zijn. De spoeling is, ondanks dat er een aantal spelers de overstap wilde maken, gewoon weg te dun. Zowel de Technische Commissie als het Bestuur geven, na goed overleg met de overgebleven spelers van Heren 1, er de voorkeur aan om het team dus terug te trekken.

Dit was een enorm lastige beslissing om te nemen, toch zijn we van mening dat dit het beste is voor de vereniging. De Technische Commissie gaat de komende dagen gesprekken met alle betrokkenen aan om te kijken wat dit voor hen betekent en op wat voor manier ze volgend seizoen actief kunnen blijven binnen de vereniging.

Tot slot willen we via deze weg alle spelers, trainers, coaches, vrijwilligers en anderen die betrokken zijn geweest bij het Topdivisie-avontuur van Heren 1 ontzettend bedanken. Het is ons gelukt om bijna een decennium lang een stabiele factor op het hoogste amateurniveau van Nederlands te zijn. Alle tegenstanders vonden ons een lastige opponent om tegen te spelen, helemaal in De Misse. Daarvoor danken we ook het publiek wat Heren 1 al die seizoenen gesteund heeft. Zowel de Technische Commissie als het Bestuur kijken hier met veel plezier en een gevoel van trots op terug en wensen iedereen die eventueel afzwaait het aller beste toe!

Geschreven door:

Technische Commissie

Categorie:

Club nieuws

Lid worden, een keer meetrainen?

Je kunt altijd kennismaken met trainer en team door een aantal mee te trainen. Zie de informatie bij de teams.

En lid worden kan eenvoudig met het online aanmeldformulier